3. 6. 2019

NEIGHBORHOOD BRATS (USA) + NEGATIVE GEARS (AUS) + BLACK WAVE

13.6. Brno - Kabinet MÚZ




NEIGHBORHOOD BRATS (melodický HC/punk, USA)
S druhou velkou deskou se k nám na jediné vystoupení ČR vrací tenhle akumulátor energie. Zlatá éra amerického punku, nespoutaná HC divokost raných osmdesátých let a dominantní melodický ženský vokál. Kalifornští Neighborhood Brats odráží v sobě atmosféru tamních mejdanů, pokrytectví punk scény i kolem zuřící gentrifikace. Na svém kontě mají nespočet singlů a nahrávek na respektovaných vydavatelstvích jako Deranged, Dirtnap, Taken By Surprise records. Od samého začátku stojí za kapelou nerozlučná dvojice zpěvačka Jenny Angelillo a kytarista George Ragrem, kteří jsou v průběhu existence posíleny o členy a členky spřátelených spolků. Za své divoké a nespoutané koncerty vysloužila zpěvačka Jenny v recenzi pro Vice Magazine označení "the female Henry Rollins". Ta jen suše dodala "že je jen tanečnice, která chce hlasitě křičet" a to také vysvětluje fakt, proč přešla od baletu k punku. Ve své hudbě Neighborhood Brats zrcadlí melodický punk ze západního pobřeží, garážovou špinavost, rock´n´rollovou hitovost a respekt kapelám Black Flag, Avengers, Stooges, Runaways. Aktuální album nese název "Claw Marks" a zachycuje kapelu ve vrcholné formě, kterou prověříme v Kabošu.
https://neighborhoodbrats.bandcamp.com/
video: https://youtu.be/4fqT-R2FC9A

NEGATIVE GEARS (postpunk, AUS)
Austrálie, země zaslíbená přinejmenším z oblasti punku. A především tedy postpunku. Kapely jako TOTAL CONTROL nebo DIÄT (pro puntičkáře ano jsou to Australané toho času žijící v Berlíně) učarovali a následně i dost zásadně se staly vzory toho jak lze pracovat v 21 století s potemnělou atmosférou a melancholií postpunku. NEGATIVE GEARS jsou čerstvá australská krev ze Sydney, která hned svojí debutovou deskou totálně učarovala všechny pravověrně fandy, kteří přísahají na typický neprůstřelný zamlžený sound ve kterým se melodický punk rve s uměleckou divností, hněv a beznaděj si plácají po zádech. Deska vyšla na na domácím Disinfect Records (Low Life, Oily Boys) a evropský press najdeme na Static Shock records (Sheer Mag/Career Suicide). Jako červená nit se eponymní nahrávkou táhne téma sexuálního násilí v katolické církvi a jak už bývá tradici u skvělých australských nahrávek tohoto stylu za za produkcí a mixem stojí král zvuku Mikey Young z TOTAL CONTROL. Doporučujeme neprošvihnout tohle aktutální postpunkové svěží jméno na jejich jediné zastávce v ČR.
https://negativegears.bandcamp.com
video: https://youtu.be/SF6u9xvZhsA

BLACK WAVE (filmový dokument)
Celý večer odstartuje tuzemská filmová premiéra intimního punkového dokumentu Black Wave. Co všechno dokáže změnit v konzervativním městě Mnichov otevření obchodu s deskami, který se tak stává kulturním a inspirujícím centrem celosvětové punkové komunity? Za provozem Black Wave, ale také za vydavatelstvím Taken By Surprise  stojí Michl Krenner,  mimo jiné i vydavatel nahrávek NEIGHBORHOOD BRATS. Michl bude přítomen večerní projekce. Promítáno v originálním znění s ENG titulky.
https://www.imdb.com/title/tt9623334/?ref_=nm_knf_t1

fb event: https://www.facebook.com/events/597743647402095/

Žádné komentáře:

Okomentovat