26. 3. 2019

THE PRIMALS (USA) + FUMATA (MEX) + TERROR COSMICO (MEX)

16.5. Brno - Kabinet MÚZ, Sukova 4



The Primals (USA) - Jsou čisté spojení starého přátelství a lásky k alternativní rockové klasice devadesátých let. The Primals jsou bezesporu allstar team; John Henry je zpěvák legendární death metal/HC kapely Darkest Hour a Andrew Black zase bubeník zapsaný ve formacích THE EXPOLOSION (Jade Tree), TITLE TRACKS (Dischord), ukázal se v sestavách GOOD CLEAN FUN nebo Brno navštívil na prvním turné CLOAK/DAGGER. Oba silně propojeni a spjati s DC HC/punkovou scénou. Basák Chad Fjerstad se s Johnem pro změnu seznámil na společném turné Darkest Hour a jeho metalcoreových Dead To Fall. Životní osudy této trojice se propojily přestěhováním do Los Angeles. V roce 2015 The Primals svoje zkušenosti posbírané v thrash/punkových kapelách zasazují do devadesátých let minulého století a oprašují duch grunge, tentokrát revitalizovaný a v novém světle. Na loňské debutové desce pojmenované příznačně "All Love Is True Love" přizvali do studia Johna Reise (Hot Snakes, Rocket From The Crypt, Drive Like Jehu), osobu s trademarkem na špinavý rock'n'roll. O vydání se postaralo legendární metal/doom/HC vydavatelství Southern Lord Recordings (Sunn O))), Sleep, Power Trip). V půlce května můžeme vychutnat The Primals na jejich prvním evropském turné a oprášit vzpomínky psané kapelami Nirvana, Pixies a nebo aktuálního Ty Segalla.
https://theprimalssl.bandcamp.com
video: https://youtu.be/lGGZJGPvWSc

Fumata (Mexico) - Sludge/doom čtveřice z Mexico city. Heavy riffy, čas který nikam nespěchá a čisté raw emoce zproštěné ve víru v dobro. Na svém kontě mají debutovou desku "La Perfección de la Muerte". Členy můžeme znát z Vinnum Sabbathi, Terror Cósmico, El Ahorcado, El Escuadrón de la Muerte, Apocalipsis a Weedsnake.
https://fumata.bandcamp.com/

Terror Cósmico (Mexico) - Instrumentální duo z Mexico city nechává za sebe hovořit své nástroje. A řeč je to plná mystiky, harmonie, temnoty a mohutných záseků. Javier a Nicolas spolu hrají více než 7 let a v loňském roce jim vyšla třetí velká deska, která potěší všechny ty, kteří jsou nakloněni stoneru, sludgi, doomu a postmetalu.
https://terrorcosmico.bandcamp.com/


Žádné komentáře:

Okomentovat